Restaurant de Molenaar

Martin Kooijker is chef-kok én gastheer in restaurant De Molenaar in de voormalige korenmolen Hunsingo (1855), op een prachtplek aan de trekvaart in het Groningse Hogeland. Hier kun je onthaasten en genieten van de rust en weidse omgeving. En van de eigentijdse mediterrane keuken.

Zoals tegenwoordig veel gebeurt, biedt ook De Molenaar geen à la carte. De chef bepaalt dus wat er op het bord komt en dat is, in dit geval, geen probleem: hij verstaat zijn vak. De tartaar van zeebaars waarmee we beginnen is fris, hartig en extra op smaak gebracht met zeekraal, limoen, komkommer, avocadocrème, augurk en peperolie. Lekker! Gevolgd door eendenlever met crème van doperwten en balsamico. Zacht, aards en hartig. Naast gebakken makreel met garnalen, tomaat, meloen en heerlijke bisque van rivierkreeftjes

Voor het hoofdgerecht stappen we van Franse champagne over op Zuid-Afrikaans rood: Bellingham Big Oak Shiraz. Bij kalfssukade met cantharellen en paddenstoelensaus, naast perfect gegaard lamsvlees met artisjokzalf, aardappelsoesjes met daslook, asperges en gefermenteerde knoflook. Heerlijke smaken, texturen en combinaties.

Tot slot verschillende kaasjes uit de streek.

Uitstekend adres.

Restaurant de Molenaar
Uiterdijk 4
9959 PK Onderdendam
050-204 1732
www.restaurantdemolenaar.nl
@restdemolenaar
Di. t/m za. geopend voor diner, lunch op reservering.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu`s.

Vorige
Vorige

Bistro Refter

Volgende
Volgende

Herberg in de Valk