Herberg in de Valk
Aan het haventje van Middelstum biedt Herberg in de Valk aangenaam uitzicht over het Boterdiep en het Groninger land. Het voormalige logement dateert uit de 18e eeuw en ademt met zijn ruwhouten vloer, linnenloze tafels en antieke toog nog de sfeer van toen. Maar de paarden, koetsen en bedstedes hebben plaats gemaakt voor een fine dining-verrassingsmenu en twee hotelkamers. Toch nog steeds een bakentje in ’t Hogeland.
De keuken presenteert verrassende amuses en gerechten, hoewel er geen menukaart is. Elke twee maanden is er een nieuw menu, waarbij passende wijnen worden geschonken van de kleine wijnkaart. Bij mooi weer wordt het diner geserveerd op het buitenterras voor maximaal twaalf gasten per avond.
Wij mogen kiezen uit een aanbod van risotto met kreeft; krokant gebakken kalfszwezerik met bloemkoolcrème en spek; gegrilde ribeye met basilicumboter en gevulde tomaat. Het wordt een salade met gemarineerde tonijn en mieriksworteldressing, gevolgd door romige knolselderijsoep met Parmaham. Smakelijk! Hoofdschotel: parelhoen met boontjes, wortel, puree van aardappel en knolselderij en chips van knolselderij. Met aan tafel geschonken schuimige groentebouillon. Tot slot crème brûlée van kokos.
Herberg in de Valk
Burchtstraat 12
9991 AB Middelstum
0595-552 216
www.herbergindevalk.nl
@herbergindevalk
Do. t/m zo. geopend van 12:00 tot 16:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s.