Restaurant De Haan
Ze noemen zich De Drie Musketiers, de koks Dennis de Haan, Ian Nieswaag en Mart Buikema. Opgevoed in bekende keukens en samen de steunpilaren onder restaurant De Haan in Groningen-stad. Dat ook om andere redenen opvalt: er is geen bediening. Je pakt brood en drank, en later koffie of thee, zelf uit een kast en noteert dat op een lijstje. En er is één vaststaand menu dat door de koks-zelf wordt geserveerd.
De keuken kookt Frans-mediterraan met internationale toetsen en gebruikt daarvoor voornamelijk biologische grondstoffen. De receptuur is overdacht, de smaken zijn intensief. Zoals Noordzeekrab met schaaldierenbisque en accenten van kimchi en chorizo. En gebrande makreel met zuurkool. Met extra smaak van fijngesneden rettich, komkommer en koolrabi plus een olijfoliedressing met ponzu, yuzu en gember. Zulke gerechten stáán. Zeker met de glazen Carrasviñas van Félix Lorenzo Cachazo: houtgelagerde en volle verdejo.
Zeewolf komt met XO-saus en spitskool, naast een Twents kippetje met saus van wortel en tomaat. En Noord-Afrikaanse stoof van puntpaprika, ei en tomaat. We drinken daar
Montepulciano d'Abruzzo (Nicodemi) bij, soepel en rond Italiaans rood.
Verrassende zaak.
Restaurant De Haan
Aweg 4
9718 CS Groningen
050-364 6411
www.restaurantdehaan.nl
@restaurantdehaan
parkeergarage Westerhaven.
Geopend van di. t/m za. vanaf 18:30 uur.
Vast menu.