Dokjard
Ze zeggen ‘brouw-bistro’, omdat het restaurant naast maaltijden zelfgebrouwen bier serveert. Op de plek waar ooit de Noorderwerf was gevestigd vonden de uitbaters van dit Dokjard een oud pakhuis met een roemrijk industrieel verleden en ze richtten hun nieuwe Groningse zaak in met elementen van toen en nu (ketels waarin bier wordt gebrouwen).
In het zeer ontspannen sfeertje van deze hotspot met zijn stoere uitstraling – donker hout, afgebikte stenen, metaal – proeven wij mooie gerechten. Zoals steak tartaar, op smaak gebracht met kwartelei, aubergine, paddenstoel, madera, cashewnoot, knolselderij en komijn. En een filet beekridder die is opgeleukt met oregano, mierikswortel, roggebrood, amandel, komkommer en gin. Verrassend lekker. Zeker ook met de goed passende biertjes erbij.
Ook de hoofdgerechten bevallen. Hertsukade komt met rode kool, peterseliewortel, appel, vanille, kriekbier en pommes dauphines met gerookte spek. En zeeduivel wordt opgediend met gegrilde venkel, enoki, gele biet, hennepzaad en een beurre blanc met miso. Tot slot is er onvermoed smakelijk specerijenijs met dulce de lèche.
Dokjard is een aanwinst voor Groningen.
Dokjard
Noorderhaven 63
9712 VJ Groningen
050-364 2420
www.dokjard.nl
@dokjard
Zo. gesloten, rest van de week geopend vanaf 15:00 uur, vrij. en za. vanaf 14:30 uur. Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.