Brussels Lof
“Vers, puur, vis, schaal-en schelpdieren, vegetarisch/veganistisch, groenten, licht, seizoenen, biologisch, kaas.” Zo omschrijft patron-cuisinier Bob ten Brinke de keuken van zijn Brussels Lof in het hart van Groningen-stad. Groenten uit eigen tuin en kaas spelen de hoofdrol (kaasfondue staat al decennia op het menu) naast vis uit de Noordzee en de Waddenzee. En de wijnen haalt hij uit Duitsland, Frankrijk en Italië.
Handgedoken coquilles met saffraan, room en zilte plantjes staan hier op het menu. Naast een mosselpannetje met witte wijn, roquefort en room, of op Aziatische wijze met kokosmelk, citroengras en vissaus.
Wij gaan voor het trio van Hollandse garnaal: bisque, cocktail en kroket. Naast het zilte gerechtje van de reisgenoot: schaal- en schelpdieren gebakken in knoflook, tijm, rozemarijn en rode pepers. We besproeien dat met een strogele kanjer uit de Bourgogne: Auxy-Duresses. Die ook geweldig matcht met het tweepersoons hoofdgerecht: plateau-de-luxe fruits de mer. Met warme en koude schaal- en schelpdieren, oesters, zeewiersalade, Noordzeekrab, mosselen, kokkels, scheermessen, steurgarnalen, gamba’s en snowcrab. Heerlijk! Tot slot goed gerijpte binnen- en buitenlandse kazen.
Een Gronings feestje.
Brussels Lof
A-kerkstraat 24
9712 BG Groningen
050-312 7603
www.brusselslof.com
@brussels_lof
Di. t/m za. geopend vanaf 17.30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.