Hotel Prinsenhof restaurant Nassau
Als onderdeel van Hotel Prinsenhof is restaurant Nassau in Groningen ingebed in een schitterende ambiance: in de voormalige slaapvertrekken van een prins van Nassau. Met plafondbalken, ruitjesramen en visgraatparket. En witgedekte ronde tafels, kuipfauteuils en zicht op een weelderige tuin. Een behaaglijk sfeertje.
Chef-kok Christian de Vries serveert gerechten als steak tartaar met bieslook, crème fraîche en kaviaar; rode biet met miso, cider en lavas; en wilde zeebaars met spitskool, mosselen en dragon. Moderne en verleidelijke kost.
Wij mogen hier aanzitten en we kiezen langoustine en eendenlever. Het schaaldier opgediend met pompoen, quinoa en baharatkruiden, de lever met kalmoes (de Beerenburg-smaakmaker), Knol’s (Groninger) koek en wentelteefjes. We drinken er Badische grauburgunder bij (Peter Wagner) die uitstekend matcht.
Hoofdgerecht: krokant gegaarde zwezerik met beukenzwam, zwarte knoflook en macadamia. Mals en rosé van binnen. Naast Anjouduif met sauce albufera (blanke gevogeltesaus met paprika), sinaasappel en knolselderij. Twee prachtige vleesgerechten waarmee de geschonken rode Bourgogne, Chorey-les-Beaune (Domaine Arnoux) geweldig kleurt. Tot slot een opmerkelijk dessert: een combinatie van hazelnoot, vanille, koningsboleet en aceto balsamico.
Een koninklijke maaltijd.
Hotel Prinsenhof restaurant Nassau
Martinikerkhof 23
9712 HJ Groningen
050-317 6550
www.prinsenhof.nl
@prinsenhofgroningen
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeergarages.
Menu’s en á la carte.