Het Pomphuis

Tim Ringers is de keukenmeester in het aantrekkelijke, oude Groninger pomphuis dat hij omtoverde tot een sfeervol horecabedrijf. Op een van de mooiste plekje van de stad richtte hij de begane grond in als bar-restaurant, met een terras dat uitkijkt over de A. Op de eerste verdieping verrees een casual à la carte restaurant. Het sfeertje is vrolijk, studentikoos en grootsteeds. De chef serveert lokale gerechten als Groninger zuurvlees met pinda, frisse komkommer en watermeloen, en Groninger runder-entrecote met sjalotten, kappertjes en hollandaisesaus.

Wij kiezen voor de bovenetage en proeven ceviche van zeebaars met appel, limoen en gember. Naast oosterse bouillon met Harense oesterzwam en geroosterde knoflook. Mooie gerechten, smakelijk en goed bereid. We drinken er Rheinhessische spätburgunder blanc de noir bij (Weingut Manz) en dat is een uitstekende match.

Voor de hoofdgerechten stappen we over op Italiaans rood: Carminucci uit de Marken, van montepulciano en sangiovesedruiven. Ook al zo mooi. Bij kabeljauw met prei, tonkabonen, cashewnoten en koolrabi. Tot slot flensjes met warme karamel, peper en kersensorbet.

Toppertje.

Het Pomphuis
Kleine der A 7
9711 HV Groningen
050-321 5788
www.hetpomphuis.nl
@museumcafehetpomhuis
Zo. gesloten, rest van de week geopend voor lunch en diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Hotel Prinsenhof restaurant Nassau

Volgende
Volgende

Dokjard