Noor
Marleen en Jeroen Brouwer werkten als kok in binnen- en buitenlandse toprestaurants voordat zij hun eigen restaurant openden: De Loohoeve in het Drentse Schoonloo. Ze maakten er een topper van en enkele jaren geleden verkasten ze naar de wijk Hoogkerk in Groningen-stad. In de oude Theresiakapel daar hebben ze hun kosmopolitische en eigentijdse restaurant Noor dat zich onderscheidt met gedurfde smaken, combinaties en presentaties.
Bij het amuse-bombardement valt ons de meringue met kippenlever en kers op, gevolgd door filet americain met piccalilly, bieslook en gepekeld eigeel en crème ervan. Naast coquille met aardpeer, XO-saus en wilde peper. Mooi! En makreel met gepekelde zure appel, en tarbot met vlokken flinterdun gesneden bonito. De erbij geschonken Chileense Viu Manent van chardonnaydruiven combineert prima.
Vlees van polderlam, daarna, is aangenaam zacht gegaard en het garnituur van morieljes, zwarte knoflook, ui en daslook past er goed bij. Op het andere bord wilde zeebaars met spinazie, broccoli en versjus: ook al zo mooi. Tot slot banaan met gekaramelliseerde eidooier, tonkaboon, bergamot en melkchocolade.
Topper in het noorden.
Noor
Zuiderweg 38
9745 AD Groningen
050-700 1370
www.noor.nl
@noorgroningen
Woe. t/m za. geopend voor diner, vrij. en za. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.