Vive la Vie
Restaurant Vive la Vie is populair in het stadshart van Groningen, om de hoek van de Grote Markt. Chef-kok Jeroen Sportel en sommelier Lara Sportel stáán voor hun missie: ambachtelijke bereidingen combineren met goede wijnen. In een nostalgische pand met een aangename sfeer. Helaas geen à la carte hier, dus afwachten wat de pot schaft, maar wat wij proeven is uitstekend.
Zoals de bloemige Rhône-viognier ‘V’ (Grangeneuve) bij zo’n welkomst-‘eitje met inhoud’, met daarna een bijzondere Waldorfsalade met coquille en vinaigrette van mandarijn en limoenblad. Boordevol smaken en texturen, prima begin. Gevolgd door een aantal lekkernijen die vakmanschap verraden. Kabeljauw en oester bijvoorbeeld, met bloemkool, mierikswortel, snijboon en lardo di Colonnata. Bij een mooi glas Spaanse verdejo uit de Ruedastreek. En gekonfijte eidooier met brioche, daslook, asperge en groene kruiden.
De sommelier schenkt dan Duits rood: Blaufränkisch uit Baden (Weingut Seeger). Bij vleesgerechten als ravioli met gestoofde lamsbout (Mmm!), met doperwten, tomaat en ras el hanout. En smeltend zachte kalfshaas en krokante zwezerik met een tarte tatin van witlof en morieljes. Kaasjes besluiten de uitstekende maaltijd.
Topzaak.
Vive la Vie
Oosterstraat 39
9711 NP Groningen
050-850 3970
www.vivelaviegroningen.nl
@vivelavie
Woe. t/m za. diner vanaf 18 uur.
Parkeren in de buurt.
Alleen menu’s.