Valk exclusief Hotel Harderwijk
Een 50 meter hoge stalen toren waarvan de laatste zeven meters in beslag worden genomen door een enorme toekan markeert de plek waar zich het Valk Exclusief Hotel Harderwijk bevindt. Met een inpandige keuken die van wanten weet. De achttienkoppige brigade wordt er geleid door chefs die hun sporen verdienden in toprestaurants door het hele land.
We starten met een proeverij van voorgerechten: rouleau van carpaccio van rundermuis met pesto; vitello tonnato van stevig aangebakken kalfsnekvlees, ingerold met tonijnmayonaise en olijfjes; ceviche van makreel met radijs en zoetzure komkommer; gravad lax op foccaccia met mierikswortelmayo; watermeloen met parmaham. Plus kroketjes van gamba’s met rouille, en Veluwse eendenborst, dun getrancheerd, met rillettes van eend op briochebrood met een stroopje van aceto.
Wow zeg! Als we zó gaan beginnen! Ter kalmering drinken we er bleekroze Nieuw-Zeelandse Whispering Angel-rosé bij. Gevolgd door noedels met gebakken sukadevlees en Japanse ramenbouillon die werd getrokken van kombu, gedroogde dashi, shiitakes, kip en varkenspoot plus bouquet van bospeen, prei en ui. Heerlijke combinatie. In het glas: Ribera del Duero van Reyes. Tot slot zoetigheid.
Verrassend.
Hotel Harderwijk
Leuvenumseweg 7
3847 LA Harderwijk0
034 -118 0101
www.hotelharderwijk.com
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte