Bij de Jongens
Robin Jongbloed en Bas van Stormbroek zijn mannen achter restaurant Bij de Jongens in het hart van Hattem. Op een plein tegenover het stadhuis, met terras, en de hele dag open voor eten en drinken. Van koffie in de ochtend en lunch rond het middaguur, tot een uitgebreide keuze van de internationale dinerkaart.
De ‘smokey carpaccio’ trekt meteen onze aandacht. Het blijkt een bord vol plakjes licht gerookt Weiderund met crème van Old Amsterdam, geroosterde macadamia, meloesuitjes, zoetzure courgette en krokante prei. Naast nog zo’n cryptische naam: ‘Caesar 2.0’. Een schotel met een bitterbal van kipragout, gegrilde kropsla, spinazieschuim, parmezaanwafel en ansjoviscrème. Twee opmerkelijke en zeer smakelijke voorgerechten. Er wordt chardonnay Villa Blanche bij geschonken, aangename en betaalbare allemansvriend uit de Languedoc. Vlezen vormen de hoofdgerechten. Lamsnek, 24 uur gegaard en opgediend met sjalotmarmelade, fondantaardappel, groene asperges en boerenjongens-jus. Naast rosé gegrilde kalfshaas met chicharrónchips, krokante polenta met romige saus van jalapeño. In het glas nu donkerrode carmenère (Viu Manent) uit Chili. Tot slot ‘Cherry Lips’ van kersen, chocolade, vanille en kirsch.
Prima zaak.
Bij de Jongens
Markt 9
8051 EZ Hattem
038-737 0076
www.bijdejongenshattem.nl
@bijdejongenshattem
Woe. t/m zo. geopend vanaf 10:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.