Savage
Savage is Harderwijks hipste restaurant, met een klassieke kaart. Bedacht door Robert Poel, oud-chef van restaurant Voltaire op Parc Broekhuizen in Leersum, en Patrick Elzinga, de huidige chef van Savage. Een vrolijke gastrobar met originele gerechten en mooie wijnen, middenin Harderwijk, aan het Veluwemeer. Uitdagend willen de patrons zijn en, net als de naam van hun zaak al zegt, een beetje wild. En trots. Misschien ook daarom markeren twee opgezette pauwen het modern ingerichte restaurant.
Krab serveren ze, met grapefruit, krokant van ui, bieslook en zure room, en een vegetarisch
stoofpotje van shiitake, knol, truffel en morieljes. Wij kiezen een simpele (maar o zo lekkere) steak tartaar met ui, hollandaise en kaviaar. Bij glazen frisse grüner veltliner uit Oostenrijk. Gevolgd door rogvleugel met tomaat, beurre noisette en gefrituurde kappertjes. Heerlijk! En voor de reisgenoot net zo smakelijk bereide snoekbaars met zuurkool, mosterd en bloemkool. Als afsluiter is er de smakencombinatie van advocaat, specerijen, boerenjongens, limoen en koffieschuim. En voor de tafelgenoot een bordje kazen.
Savage is bijzonder.
Savage
Bruggestraat 4
3841 CP Harderwijk
0341-496 552
www.savageharderwijk.nl
@savage.harderwijk
Di. en woe. gesloten, rest van de week geopend vanaf 18:00 uur, zo. vanaf 13:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.