Restaurant Zenith
Joey Stinissen (chef-kok) en Jody de Widt (gastvrouw en sommelier) komen uit Twente, ze werkten onafhankelijk van elkaar in topzaken door het hele land en vonden elkaar in De Swarte Ruijter in Holten. Hun gezamenlijke droom kwam daarna in vervulling in hun elegante fine dining-restaurant Zenith aan de rand van het centrum van Apeldoorn.
Wij tuften naar de Veluwe om ons te laten verwennen door de jonge patrons die Holsteinrund serveren met verse oester, citroen en zure room, en tomaat met miso, yuzu en amandel.
Onze keuze: langoustine met citrus, dashi en courgette, en rode mul met octopus, rode curry en limoenblad. Geweldige schotels! Hier werken mensen met verstand van smaken en bereidingen. We drinken er (doe ‘ns gek) Chassagne-Montrachet bij van Edouard Delaunay en dat is een feestje. Dat wordt voorgezet bij scholfilet met kaviaar, vadouvan, limoen en kool, en op het andere bord Anjouduif met sinaasappel, pompoen en macadamia. Uitstekend allemaal. Tot slot een smakelijke combinatie van ananas, karamel, boekweit en mango, naast een goed verzorgd kaasplateau.
Zenith is een prima zaak.
Restaurant Zenith
Koninginnelaan 37
7315 BL Apeldoorn
055-203 4140
www.restaurantzenith.nl
@zenithapeldoorn
Do. t/m za. geopend voor diner, zo. voor lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.