De Steenen Tafel
Restaurant De Steenen Tafel, van Janno Cornelissen (chef-kok) en Theo Sigmund (gastheer), was ooit pannenkoekenhuis en café. Nu een culinaire oase onder de lokale watertoren die ooit als een toeristische attractie gold voor de stedelingen. Nog steeds kun je vandaar tot in Duitsland kijken en, aan de andere kant, naar de torenspits van de laatgotische Eusebiuskerk van Arnhem.
Er wordt hier op smaak gekookt. Het voorgerecht van eendenlever met gerookte paling, rode biet, appel, amandel, miso en teriyaki is daar een voorbeeld van. Net als coquille. gemarineerd en daarna à point gebakken en, bij een fris glas Portugese Dao (Cabriz), geserveerd met notenvinaigrette, bieslook en limoenolijfolie. Prachtige smaak. Ook het tussengerecht bekoort: ravioli met gezouten eigeel, vlees van Mangalitza-varken en Italiaanse witte truffel. Daar drinken we intensere Oostenrijkse wijn bij: groengele rotgipfler (Johanneshof Reinisch).
Veluws ree, daarna, komt in verschillende bereidingen op het bord met een garnituur waarin Barolo-azijn is verwerkt: mooie tonen. Dus daar drinken we stevig Italiaans rood bij. Tot besluit een soufflé met Caraïbische chocolade, gekaramelliseerde ananas, specerijen, sinaasappel en kokossorbet
Klasse, bij die watertoren.
De Steenen Tafel
Weg achter het Bosch 1
6822 LV Arnhem
026-443 5313
www.desteenentafel.nl
@restaurantdestenentafel
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s.