LIZ Restobar

Restaurant Bentinck in Amerongen heet nu LIZ Restobar. Nog steeds gevestigd in de voormalige stallen van Kasteel Amerongen, maar met een meer toegankelijke keuken. Hoge ramen en muren, ‘zwevende’ vloer, eigentijdse lichtornamenten, historische elementen bepalen hete beeld. Maar dan aangekleed met warmere materialen als leer, sisalkleden en een wandtapijt, en meer moderne accenten. De koks onder leiding van executive chef Frank Bakkenes, blijven kiezen voor pure smaken en (streek)producten en ze halen hun groente, fruit en kruiden uit de kasteeltuin.

Wij proeven rauwe geplette langoustine met pompoen, venkel en ponzu, bij frisse viognier uit Chili (Ycaro). En tartaar van Hollandse melkkoe, op smaak gebracht met daslook en sambai-azijn. Erbij: gesnipperde radijs en kroepoek van gerookte quinoa. In het glas nu een weissburgunder-chardonnaymix uit de Pflaz (Thomas Hensel).

De short rib van het hoofdgerecht is voorbeeldig gegaard en komt met heerlijke bearnaise, pommes dauphines en andijvie. Bij rode Rioja (Covila), van puur tempranillodruiven). Mooi!

Tot slot Hollandse aardbeien met rabarber, kardemom en boerenkwark. Aangename plek!

 

LIZ Restobar
Drostestraat 12
3958 BK Amerongen
0343-206 000
www.restaurantbentinck.nl
@liz_restobar
Ma. en di. gesloten, overige dagen open vanaf 12.00 uur. Van 1 mei tot 1 nov. ook open op di. Parkeerterrein. `
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Restaurant Zenith

Volgende
Volgende

Restaurant La Niche