Hotel Restaurant Oranjeoord
In Hoog Soeren, middenin de bosrijke Kroondomeinen, ligt sinds 1898 hotel Oranjeoord. Ooit in het bezit van koningin Wilhelmina die het gebruikte als buitenhuis en verblijf voor gasten van paleis Het Loo. Haar man, prins Hendrik, ontving er zijn jachtvrienden. Na de oorlog takelde het buiten af, maar nu is het weer helemaal gerenoveerd. Mét een uitstekend restaurant: Hoogheid. Op het hoogste punt van de Veluwe.
Wij zakken weg in het koninklijke pluche en wachten op de lekkernijen van de chef. Daar is nummer één: salade van langoustines. Gebakken in olijfolie en op het bord gedrapeerd met crème fraîche en flinterdunne limoenzestes. Mooi! Op het andere bord zacht gegaarde fazant met zoete aardappel en gerookte mais: prima! Gevolgd door grijze patrijs. Het borstje in ganzenvet gebraden en malse mootjes ervan worden geserveerd met gnocchi en een saus van olijfolie en wintertruffel.
Hoofdgerecht: hertenkalf. Sappige tranches op het bord met pommes fondantes en rode kool die is gekookt met kaneel, sinaasappel, peper, suiker, zout, kruidnagel, laurier, rode wijn en appel. Poeh! Tot slot peer met frangipane.
Verrassend.
Hotel Restaurant Oranjeoord
Hoog Soeren 134
7346 AH Hoog Soeren (Apeldoorn)
055-519 1227
www.oranjeoord.nl
@hoteloranjeoord
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.