De Kromme Dissel
Het 17e eeuwse Saksische boerderijtje waarin De Kromme Dissel zijn onderkomen vond, komt uit Twente. Het werd daar ontmanteld en in Heelsum weer volledig herbouwd. Binnen wordt je blik naar allerlei markante plekken getrokken. Het restaurant staat naast het Fletcher-hotel Klein Zwitserland en voert een uitstekende keuken. Chef-kok Tonny Berentsen werkt vernieuwend, met regionale producten.
Maître-sommelier Ronnie Brouwer serveert onze voorgerechten: hamachi met Hollandse garnaal, mierikswortel en rettich, en tarbot met kreeft, mango en kreeftenbisque. Vakwerk! Heerlijke smaken en texturen, prachtige opmaak. Hij schenkt er een prachtig glas Frankische silvaner bij (Homburger Kallmuth).
Na een tussengerecht van kabeljauw met truffel, vadouvan en ravigotte is kwartel het pièce. Perfect gegaard en opgediend met zuurkool, appel en leverpaté. Op het andere bord kalfshaas met zwezerik, aardpeer en rode-wijnjus. Ook al zo mooi, er wordt hier uitstekend gekookt! In het glas nu donkerrode Valpolicella superiore (Roccolo Grassi). Tot slot goed ‘lopende’ Vacherin de Mont d’Or met cranberry en pecannoot, en voor de reisgenote sinaasappel met Manjari-chocolade, pistache en kaneel.
Topadres.
De Kromme Dissel
Klein Zwitserlandlaan 5
6866 DS Heelsum (bij Renkum)
0317-313 118
www.krommedissel.nl
@kromme_dissel
Zo, en ma. gesloten, rest van de week diner, do. en vrij. ook lunch.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.