Hotel Restaurant de Echoput
Al bijna zeventig jaar is dit prachtig gelegen Veluwehotel een gastronomische hotspot. Het elegante en beroemde restaurant was jarenlang de ‘broedplaats’ voor nieuw culinair talent en het is nu na tal van verbouwingen sfeervol en modern-klassiek ingericht met comfortabel meubilair.
Peter Paul van den Breemen is terug als executive chef-kok en zijn vaste menu brengt enkele smakelijke schotels. Zoals Noordzeekrab met koolrabi, Oost-Indische kers, kamille en bieslook, naast langoustine met mossel, paprika, roze peper en een smakelijke beurre blanc. Mooie entrees. Er wordt La Côte d’Heux (domaine Chiroulet) bij geschonken van puur gros manseng-druiven. Een rijke witte wijn uit de Côtes de Gascogne. Gevolgd door een vega-gerechtje van prei met Twentse bunkerkaas en waterkers. Mooi gedaan.
De hoofdschotel is – uiteraard, zou je zeggen – ree van de Veluwe. Perfect gegaard en opgediend met een garnituur van peulvruchten, miso en pommes dauphine. In het glas nu rode bourgogne van domaine Philippe Germain (Hautes Cotes de Beaune), fruitig en bloemig. Tot slot een combinatie van kers, bleekselderij, ricotta en verveine met een glaasje rosé uit Anjou. Uitstekend allemaal.
Hotel Restaurant de Echoput
Amersfoortseweg 86
7346 AA Hoog Soeren (Apeldoorn)
055-519 1248
www.echoput.nl/restaurant
Geopend van di. t/m za. voor diner, do-vrij-za. ook lunch.
Parkeren.
Menu’s.