Restaurant Broederenklooster
Het voormalige Broederenklooster, één van de oudste gebouwen van Zutphen, is omgebouwd tot een hotel met een uitstekend restaurant. De keuken van Niels van Dooijeweert is Frans-klassiek met moderne accenten. Hoewel het restaurant fine dining levert, is de drempel laag gehouden om passanten de mogelijkheid te bieden een glas of fingerfood te proeven.
Onder de grote ramen die uitzien op de kloostertuin proeven wij bleekroze rosé uit de Provence (Sumeire) – van grenache en cinsault; sappig en fruitig – bij Ibericovlees met ganzenlever en gemberbier. Naast dorade met Amsterdamse ui, sesam en ponzu. Mooie entrees die laten weten dat hier gekóókt wordt.
Ook tarbot met bisque en Hollandse garnaaltjes, naast ganzenlever met ananas, macadamia en fenegriek, overtuigen. Het zijn de smaken die spreken. We nemen nog een slokje rosé en bestellen een stevigere wijn: Spätburguner uit Baden (Von der Mark-Walter), lichtrood en sappig. Bij het hoofdgerecht van Hollands lam. Uitstekend gegaard, rosé opgediend met groene asperges en olijven. Op het andere bord krokant gebakken zwezerik met dragon en eekhoorntjesbrood. Uitstekend allemaal. Tot slot kwarksoufflé met kaneel en stoofpeer.
Restaurant Broederenklooster
Rozengracht 3
7201 JL Zutphen
0575-569 995
www.broederenklooster.nl
@broederenklooster
Dagelijks geopend vanaf 14:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.