Restaurant de Cantharel
“We willen tegen een aantrekkelijke prijs topkwaliteit brengen”, zegt de F&B-manager van restaurant De Cantharel, onderdeel van het Van der Valkhotel Apeldoorn. Dat uitsluitend regionaal en lokaal inkoopt en als hotel over zoiets opmerkelijks als een paardenhotel beschikt. Waarmee de vestiging een opvallende vogel is binnen het Toekanconcern. Met succes, want het is druk in het restaurant. Vooral op de themadagen met, bijvoorbeeld, asperges of met mosselen. Of met wild: Veluwewild wordt dan gepresenteerd aan een tien meter lange eiken boomstamtafel.
Wij proeven smeltend zachte carpaccio van Veluws hert met krokante chips van pastinaak uit eigen tuin, een kruidig pepertje, zuur gemarineerde biet en crème van aceto balsamico. Bij een fris-kruidig glas pinot grigio. En een hoofdgerecht van haas van het Wolhaar landvarken dat wordt gevoederd met o.a. keukenoverschot van De Cantharel. Erbij een grappige brochette van spruitjes, venkelpuree, gebakken ham, rode kool en sjalottenjus. En een smakelijk en betaalbaar glas Chileense merlot (Viu Manent). Tot slot van hetzelfde huis een glaasje naar abrikoos smakende noble semillion bij een Gieser Wildeman met boerenkwark en vanille, plus lauwwarme chocoladetaart.
Aangename kost.
Restaurant de Cantharel
Van Golsteinlaan 20
7339 GT Apeldoorn
055-541 4455
www.hoteldecantharel.nl
@cantharel
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.