Valk Exclusief Hotel

Nóg een Valk in Apeldoorn, een Exclusief Hotel nog wel. Gelegen in de oksel van de A50 en de N345, aan de oostkant van de stad. De jonge Mick van der Valk is de directeur en hij heeft er in vijf jaar tijd een paleisje van gemaakt. Zijn chef-kok John Segers zorgt voor eigentijdse gerechten, op basis van de klassieken.

Na een vega-amuse op basis van venkel – mousse, gesuikerde chip en venkelolie – proeven wij Noordzeecoquilles, gebakken in olie en geserveerd op bloemkoolcrème en een garnituur van zwarte knoflook, salty fingers (zeegroente), gedroogde parmaham en kerrieolie. Er wordt aangename chardonnay van Louis Jadot bij geschonken (Couvent des Jacobins).

Gevolgd door kalfssukade met tijgergarnaal en asperges. Het vlees zacht gegaard in jus de veau en in een dikke tranche geserveerd met die gebakken garnaal. Bij een uitstekend passende rode wijn: blaufränkisch uit het Burgenland (Weingut Heinrich).

Tot slot een perzik – van witte chocolade – gevuld met parfait van witte perzik, echte perzik en chocoladegruis. Met vanille-spongecake, gel van witte perzik, amandelschotsen en citroencress. Bij een heerlijk glaasje recioto di Soave.

Verrassend goede keuken.

 

Valk Exclusief Hotel
Landgoedlaan 26
7325 AW Apeldoorn
055-800 0800
www.valkhotelapeldoorn.nl
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerterrein.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant de Cantharel