Beau fine dining

Het Wageningen International Congres Centrum, kortweg WICC, herbergt het verrassende restaurant ‘Beau’ van Steff en Jessica de Groot. Het ondernemerspaar verbouwde het voormalige hotel tot een juweeltje van eigentijds design. Chef-kok Nouredine Bahaj, met kookervaring in Chalet Royal, Boreas, Vermeer en Hostellerie Vangaelen, staat nu achter de kachel.

We proeven een rouleau van rode biet gevuld met wagyu-tartaar, met de hand gesneden en op smaak gebracht met truffel, olijfolie, peper en zout. Bij een glas Nieuw-Zeelandse grüner veltiner (Yealands). En een tussengerecht van zwezerik die 24 uur marineerde in yoghurt en melk, daarna werd gepocheerd en tenslotte gebakken in roomboter. Krokant van buiten, superzacht van binnen. Met een perfect ingekookte kalfsjus met arganolie, specerijen, kaneel en kardemom. Erbij: Nederburg, Paarl van puur shiraz-druiven.

Het pièce: mals gebraden Anjouduif met Mexicaanse peper, limoen, specerijen en chocola, plus gebrande prei, ingelegde bietjes, meringues van yuzu en van chocola en aardappelkoek. Bij Zuid-Franse Banyuls (Valcros, hors d’age).

Tot slot soufflé van vanille en kwark, en ijs van chocolade met citroenmarmelade.

 

WICC/restaurant Beau
Lawickse Allee 9
6701 AN Wageningen
0317 490 133
info@wicc.nl
www.wicc.nl
@hotelwicc
Brasserie dagelijks geopend, Beau fine dining open op do-vrij-zat vanaf 17:00 uur. Parkeren voor de deur. Menu’s en à la carte

Vorige
Vorige

LEV. by Mike

Volgende
Volgende

Klavertje Vier