Restaurant Aroma

De Leest in Vaassen, het driesterrenrestaurant van Jacob Jan Boerma en Kim Veldman, sloot zijn deuren in 2019, maar de Italiaanse chef-kok Pasquale Carfora nam twee jaar later de estafette over met zijn fine dining-restaurant Aroma. Hij werkt er met kwaliteitsproducten uit Italië en verse seizoensproducten uit Nederland. Van zijn moeder, chef-kok in Italië, leerde hij het vak, de verfijning leerde hij zichzelf in diverse Italiaanse sterrenzaken. In Nederland was hij chef de cuisine in Krasnapolsky, hij ontmoette er zijn vrouw en samen ontvangen ze nu hun gasten in Vaassen.

Na een Italiaanse lekkernijen selectie proeven wij gevulde paprika met tomaat, aubergine, pijnboompitten, rozijnen, kappertjes, olijven, basilicum en paprikasaus. Heerlijk. Gevolgd door forel met paddenstoelen, pompoen, peterselie en zwarte peper. Naast risotto met room en tartaar van speciale tomaten, olijven en kappertjes. Fantastische smaken.

Hoofdgerecht: reefilet van de Veluwe, perfect gegaard, met geroosterde aardappel, pistache, rode biet, kers en prachtig ingekookte reejus. Bij glazen sappige merlot van Cantina Sant’Andrea. Tot slot citroencrème met spongecake, limoncello en citroenijs.

Grote klasse.

 

Restaurant Aroma
Kerkweg 1
8171 VT Vaassen
0578-571 382
www.restaurant-aroma.nl
@aromafinedining
Ma-di-woe, gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur, za. en zo. ook lunch.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Klavertje Vier

Volgende
Volgende

Restaurant ’t Nieuwe Diekhuus