LEV. by Mike

In Strandbad Winterswijk baat patron-cuisinier Mike Vrijdag het sympathieke en spraakmakende restaurant LEV. by Mike uit. Lekkernijen ter grootte van tussengerechten vormen de basis van zijn lunchmenu’s – naast de koffie en de taarten – en ’s avonds zorgen ze voor de diner-toeloop. Al die tijd worden er streekbiertjes geserveerd en kan er gekozen worden uit vijftien open wijnen.

Van veel keus in kleinere porties word je hebberig, en die emotie laat ons proefpanel ongegeneerd over zich komen terwijl we toetasten. Gerookte zalm met mojito, komkommer en tuinkers, steak tartaar met Amsterdamse ui, ansjovis en brioche, watermeloen met lokale geitenkaas, dragon en venkel  . . . alles even smakelijk, mooi opgemaakt en gul. Toppertje is de ravioli met gamba, spitskool, linzen en kreeftensaus, hoewel het visje met knolletjes, tandoori, kokos en bloemkool er ook mag zijn.

Mooie hoofdgerechten zijn gelakte procureur met koolrabi, Opperdoezer en honing, en boerderij-eend met koolsalade, aardappeltjes en rode-portsaus. Bij glazen Zuid-Afrikaans rood uit Boschendal: pinotage uit de 1685-serie, aromatische, kruidige en fruitige begeleider. Tot slot Gelderse kaasjes met notenbrood en confiture.

Prima zaak.

 

LEV. by Mike
Badweg 4
7102 EG Winterswijk
0543-769 037
www.levbymike.com
Geopend van woe. t/m za. vanaf 11:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Restaurant la Provence

Volgende
Volgende

Beau fine dining