’t Golfje
Kik en Frans van der Meeren houden van lekker eten en mooie wijnen. Dát staat dus voor de gast gereed in hun huiskamerrestaurant ’t Golfje in Midsland, op Terschelling. Er wordt klassiek gekookt, met oosterse accenten: De chef laat zich leiden door de rijke natuur om hem heen: zijn moestuin, het strand en de zee vormen de voorraadkast van zijn boerderijachtige bistro.
De Schotse zalm van ons voorgerecht heeft asperge en peterselie meegekregen, de eendenlever op het andere bord wordt begeleid door paling en venkel. Ogenschijnlijk simpele bereidingen, maar ó zo lekker. Hartige en warme bisque daarna is getrokken van Waddenzeeschelpen en strandkrabben en kreeg subtiele hinten mee van saffraan. We drinken er Provencerosé bij (Barbebelle) die we inruilen voor een mooie Bourgogne, Auxey-Duresses (Benjamin Leroux), bij de kabeljauw van het hoofdgerecht. Perfect gebakken, de lamellen glijden zachtjes van elkaar af. Het garnituur verenigt doperwt en Hollandaisesaus. De ravoli voor de tafelgenote zijn gevuld met paddenstoelen, eekhoorntjesbrood vooral, en truffel. Kaasjes van boerderij Halfweg zetten alles weer neer.
Uitstekend.
‘t Golfje
Heereweg 22a
8891 HS Midsland-Terschelling
0562-448 105
www.restaurant-tgolfje.nl
@tgolfje
Ma. en di. gesloten, rest van de week open vanaf 18:00 uur. Parkeren in de buurt. Menu’s en à la carte.