Marijke Muoi Wine & Dine

In de bossen van landgoed Oranjewoud bij Heerenveen vinden we in hotel Tjaarda de nieuwe culinaire bistro Marijke Muoi Wine & Dine. Genoemd naar stadhoudersvrouw Maria Louise Van Hessen-Kassel die de bijnaam Muoike (Fries voor tante) had. De bistro is warm en eigentijds ingericht, met kleuraccenten van (koninklijk) blauw.

In een decor van muurschilderingen, een imposante bar en een wijnbar (70 wijnen per glas) schenkt gastheer Thom van der Heide een bloemige viognier van Gayda (Minervois-Roussillon) bij twee topbereidingen van chef-kok Joram van der Staaij: paling en eendenlever. De paling uit het Sneekermeer, gerookt, en opgediend met aardappel, appel, rode biet en zeewier. En de lever gebakken en gepresenteerd op Fries suikerbrood en een garnituur van brie de meaux, rode uienmarmelade en pistache. Geweldig! Wat een smaken. Friesland heeft er een kanjer bij, dat is duidelijk. 

Zoals ook blijkt uit het pièce-voor-twee: ossenhaas van Fries weiderund, à point gebakken, met spinazie, truffel en maderajus. En de dessertkaasjes erna. In het glas: donkerrode Jumilla uit Murcia (Juan Gil) van monastrelldruiven.

Klasse!

Marijke Muoi Wine & Dine
Koningin Julianaweg 98
8453 WH Oranjewoud
0513-433 599
www.tjaarda.nl
@tjaardaoranjewoud
Ma. t/m za. geopend vanaf 17.30 uur, zo. vanaf 12.00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

De Herberg van Smallingerland

Volgende
Volgende

’t Golfje