Restaurant Ode
Allround-horecaman chef Gert-Jan Vaartjes is het brein achter het nieuwe Friese restaurant Ode, in het hart van Dokkum. Bij Ode staat de Nieuwe Friese Keuken centraal, de Friese vertaling van de principes van Dutch Cuisine. Chef-kok Liudger van der Meer, geboren en getogen Dokkumer, bedenkt smakelijke gerechten met ingrediĆ«nten uit de regio zoals rode bieten, daslook, vlierbes, paling en zelfs kwal van het Wad. Een opmerkelijk ingrediĆ«nt is saus van ganzen uit de regio. Vaartjes: āWe willen het culinaire talent en het vakmanschap van Friesland laten zien, zowel in de keuken als in de bediening.ā
Ode is gevestigd in het 19e-eeuwse beursgebouw aan de Markt in Dokkum, dat in de afgelopen anderhalf jaar grondig is verbouwd en is ingericht door architect Jeroen Overmars. De keuken is gegroepeerd in het midden.
Voor ons proefteam is er zeebaars met groene kruidenemulsie, biet met zwarte knoflook, verjus en schapenkaas, en tomaat met aubergine en gazpachogelei. Naast sousvide bereide venkel met crĆØme en chutney van venkel, duindoorn, eendenleversaus, dragonolie en zoetzure mosterd. Van de barbecue komt shortrib, bij pruimensaus, krokante granen gefermenteerde pruimenjelly.
Klasse.
Restaurant Ode
Markt 38
9101 LS Dokkum
0519-235 508
www.restaurantode.nl
@restaurantodedokkum
Woe. t/m za. geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menuās.
Fotoās: Anna Groenia