Mearkas

Het Friese Eastermar is een dorp in de gemeente Tietjerksteradeel, ten noorden van Drachten.
Het telt ongeveer 1500 inwoners én restaurant Mearkas, dat je door het karakteristieke Friese coulisselandschap bereikt via rustige en landelijke weggetjes. Mearkas is een kas omringd door een moestuin, een pluktuin, een klein voedselbos en een luxe glamping. In die kas creëert chef-kok Kees Meinderts culinaire schoonheden. Hij leerde het vak bij Lauswolt en De Librije en de laatste jaren ontwikkelde hij zijn eigen signatuur: ambachtelijk werken met klassieke technieken om te komen tot authentieke, robuuste smaken.

Inmiddels is dat een bekroonde gastronomische beleving op basis van hoogwaardige lokale, verse producten. Je zit er, net als in de Amsterdamse naamgenoot, in De Kas en je laat het gastronomische vernuft over je heen komen. Niet alleen ‘groen’, want er wordt ook vlees en vis bereid. ‘Maar geen tonijn of ganzenlever,’ vindt de chef. ‘Maar wel paling uit de Friese meren.’ Dat proeven wij. Perfect gegaard, heerlijk van smaak. Net als zeetong met citroen en venkel. En een zoet dessert. Mooie texturen en smaken. Bij Nederlandse (Friese) wijnen. Verrassende nieuwkomer in het Friese.

 
Mearkas
Schuilenburgerweg  (Skûlenboargerwei) 5
9261  XA Eastermar
0512-551 400
www.mearkas.nl
@mearkas_beleving
Woe. t/m za. geopend voor diner.
Parkeren.
Menu’s.

 

Vorige
Vorige

Restaurant het Spijshuys

Volgende
Volgende

Restaurant Ode