Proeflokaal Dokkum

Proeflokaal Dokkum noemt zich een eerbetoon aan de streek waarin het is gevestigd: het Waddengebied, de Friese Wâlden en alles daartussenin. ‘Daar groeit ons voedsel,’ aldus de chefs Liudger van der Meer en Geert-Jan Vaartjes. Zij combineren lokale smaken met wereldse én met moderne (fermentatie-)technieken. Hun keukenstijl volgt die van de Dutch Cuisine.

Wij snoepen van een Waddenoester met wat rauwkost en zeewier plus jus van geroosterde knolselderij. Naast gerookte paling met een slaatje van aardappel en prei plus mierikswortelcrème. Mooie voorgerechten, zilt en aards tegelijk en vooral smakelijk. We drinken er lokale witte wijn bij: Frysling, droog en met lichte houtlagering. Opmerkelijk fruitig.

Ook zo’n verrassing is de rode versie ervan: fluwelig en een mondvol fruit. Bij uitstekend gegaard vlees van Schotse Hooglanderrund uit het Lauwersmeergebied met saus van gefermenteerd eekhoorntjesbrood, crème van trompettes de la mort en pompoenbewerkingen. Op het andere bord een tussengerecht-portie garnalen van Lauwersoog met aardpeersambal (het bestaat!) en bisque. Zeer smakelijk. Tot slot een sorbet van duindoorn en sinaasappel met thee, meringue, zeesla en olies en bouillon van citrus.

Bijzondere zaak.

 

Proeflokaal Dokkum
Markt 30A
9101 LS Dokkum
0519-235 505
www.proeflokaaldokkum.nl
@proeflokaaldokkum
Woe. t/m zo. geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

De Heeren van Harinxma

Volgende
Volgende

Bistro Pinot