Bistro Pinot
Gastheer Tariq Gessesse en chef-kok Mike van Dijken verwelkomen hun gasten in de warme, huiselijke sfeer van Bistro Pinot. Waar, zoals zij zeggen, “de beleving centraal staat”. In het pittoreske Grou, vlakbij de haven. Het is hier Frans georiënteerd: de kaart somt lekkernijen op uit de Parijse bistronomie. Zoals steak tartare met briochebrood, kaaskrokant en eigeel-parfait; confit de canard met kumquat, rosevalaardappeltjes en spruitjes; en clafoutis aux cerises met kersen en yoghurtijs.
Wij spelen het spel mee en bestellen karafjes pinot blanc en, later, pinot noir. Eerst is er koud gegaarde heekfilet met gepofte druif en limoenmayonaise, naast coquilles, geflambeerd met cognac en geserveerd met doperwtenpuree en spekjes. Prima gedaan, mooie smaak, goede bite. Ook schelvisfilet krijgt applaus. À point gegaard en opgediend met gebakken witlof en beurre blanc. Plus frietje smet mayonaise. Op het andere bord, passend bij die rode wijn: ‘Poitrine de Porc’, oftewel zacht gegaard buikspek met zwarte bonensalade. Heerlijk! We ronden ons Grouse kunstrondje af met chocolade panna cotta met hazelnoot-pralinécrème, naast Friese kaasjes.
Sympathiek adres.
Bistro Pinot
Wijdesteeg 10
9001 AK Grou
0566-848 221
www.bistropinot.nl
@bistripinotgrou
Ma. en di. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:30 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.