De Heeren van Harinxma
De Heeren van Harinxma is het statige restaurant van het prachtige landgoed Lauswolt in het groene Beetsterzwaag. Chef-kok Arjan Bisschop zoekt samen met directeur-patron-cuisinier Marc van Gulick nog steeds naar vernieuwing. Verfijnde smaken en voortreffelijke wijnen zijn het resultaat.
De salade van Noordzeekrab met krokante aardappel, ingemaakte appel, waterkers en champagne maakt grote indruk. Net als rouleau van forel met brandade van gepofte knolselderij, en koude bouillon van knolselderij, bieslook en pompoen. Vakkundige bereidingen, mooie smaken. Het glas pinot gris (Gustave Lorentz) combineert goed.
Heerlijke tussengerechten zijn gegrilde tarbot met geroosterde venkel, paling, zwarte olijf en Hollandaise van clementines. En, op het andere bord, rogvleugel met gedroogde kappertjes, citroen, bloemkool, grijze garnalen en gebrande boter.
De hoofdschotels is gebraden Black Angus staartstuk met romige gnocchi, prei van de babecue, truffel en rode wijnjus. Naast Ibericolende met zwarte linzen, appel, gebakken mosterd, groene kool en eigen jus met madera. In het glas nu: Château Tour de Mirambeau rode Bordeaux die mooi matcht. Tot slot kaasjes met geroosterd bananenbrood.
Grote klasse.
Landgoed Lauswolt Restaurant De Heeren van Harinxma
Van Harinxmaweg 10
9244 CJ Beetsterzwaag
0512-381 245
www.lauswolt.nl
@landgoedlauswolt
Zo. gesloten, rest van de week lunch en diner, za. geen lunch.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.