Oan Tafel

In het Friese dorp Wergea, vlakbij Leeuwarden, vinden we Oan Tafel van patron-cuisinier Geert-Jan Vaartjes. Hij werkte in De Librije, La Rive en De Bokkedoorns, en was lange tijd de chef van Lauswolt in Beetsterzwaag. Ook was hij executive-chef in Mauritius en Vietnam en van al die plaatsen bracht hij receptuur mee. Een lokaal georiënteerde wereldkeuken is het resultaat.

Keukenchef Tom Zwerver, behendig in het maken van vegetarische gerechten als geroosterde bloemkool, of Romeinse sla met shiitake, enoki en aardbei, serveert ons filet americain met gerookte waterbuffel-yoghurt en lavas. Naast gemarineerde zeebaars met rivierkreeft, dashi en limoen. Mooie smaken. We drinken er een aangenaam Fries biertje bij.

Een vegetarisch tussengerecht met de naam ‘moestuin’ combineert mais, tulpenbolletjes, wortel, knolselderij, artisjok, tomaat en daslook. Bijzonder.

Het hoofdgerecht brengt krokant buikspek met gebrande komkommer, oestersaus, zoetzuur mosterdzaad en ‘Blote Billetjes In Het Gras’, een Lauswolt-bereiding. Zeer smakelijk. Naast Koreaanse kip in karnemelk, met hete bliksem, zoetzure uitjes en sjalotcrème, gelakt met Oosterse soja-knoflook. Tot slot de zoete combinatie van abrikoos, knolselderij en pecannoot.

Oan Tafel is top.

Oan Tafel
Kerkbuurt 3
9005 NZ Wergea
058-785 0386
www.oantafel.nl
@oantafel
Woe. t/m zo. vanaf 17:00 uur geopend voor diner, za. en zo. ook lunch.
Parkeren.
Menu’s.

Vorige
Vorige

Restaurant Smink

Volgende
Volgende

Restaurant WeidumerHout