Restaurant WeidumerHout
Hotel-restaurant WeidumerHout in het terpdorp Weidum huist in een Friese kop-hals-romp boerderij uit 1867, zorgvuldig verbouwd en met een modern restaurant. In de groene Middelzeestreek onder Leeuwarden, aan de Elfstedenroute. Keukentyperingen: smaak, inventief, eigen stijl.
We beginnen met Bretonse oesters (naturel, en met gazpacho van biet, Belgisch bier en komkommer) en Hollandse nieuwe met zeewier, sushirijst, Thaise peper en crème van wasabiwortel. Heerlijk modern gerecht, zilt, pikant en met umami. We drinken er frisse Grüner Veltliner bij (Sep Moser).
Gevolgd door Waddenschelpen, geflambeerd met gember, Thaise rawitpepers en wijn, opgediend met lamsoren, miso en olijfolie. Opnieuw zilt en pittig, heerlijk van smaak. In het glas nu aromatische Argentijnse Chakana. Het pièce brengt zacht gegaarde biologische ossenhaas uit de streek, mooi rosé gegaard. Geserveerd op parelcouscous met tuinbonen, ansjovis, gebrande sojabonen en misojus. Heerlijk mals vlees, goed passend bij de Italiaanse Costa Rosso (Due Palme).
Besloten met panna cotta van witte chocolade, kokos en pandan met mousse van pruimen uit eigen tuin, cake van appel en kaneel en kweepeergelei.
Restaurant WeidumerHout
Dekemawei 9
9024 BE Weidum
058-251 9888
www.weidumerhout.nl
@weidumerhout
Restaurant in herfst en winter di-za diner, wo. t/m zo. ook lunch. Lente en zomer elke dag geopend. Parkeerterrein. Menu’s en à la carte.