De Herberg van Smallingerland
In het hart van Rottevalle is de Herberg van Smallingerland sinds 1791 een sfeerbepaler van jewelste. Het rijksmonument heeft een breed, dwars voorhuis – de oorspronkelijke herberg – met daarin ruitjesventers en erachter raamblinden, tegeltableaus, een haard, balken, een toog en een tapkast.
En een bar die een kijkje biedt in de open keuken. Waar sinds mensenheugenis gerechten worden bereid als ‘Haring, karnemelk & brood’; soep van lam met aubergine-tartaar; langzaam gegaarde kalfslende met frietjes ‘van Fryske waldbeantjes’.
Voor ons is de in plakjes gesneden rauwe tonijn met zacht gegaarde kalfslende op bolletje groene appel en citroenmayonaise. Naast terrine van coquille met daslook, tomaat en gemarineerde rettich. Smakelijke entrees. Zeker met de glazen spätburgunder ‘blanc de noir’ (Neiss).
Gevolgd door gebakken zeebaarsfilet met krokante inktvis. Bij mousseline van wortel en gele curry en gestoofde raapstelen op z’n oosters. En parelhoenfilet met pesto, gemarineerde radijs en saus van sumak. Prima schotels, uitstekend begeleid door glazen Luxemburgse rivaner.
Tot slot Friese kaasjes, naast gepocheerde rabarber met meringue van framboos, boerenkwark en sorbet van witte chocolade.
De Herberg van SmallingerlandM
Muldersplein 2
9221 SP Rottevalle
0512- 342 064
www.herbergvansmallingerland.nl
Woe. t/m za. geopend vanaf 17.00 uur, zo. vanaf 12.30 uur.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.