De Hinde
Al generaties lang een begrip aan de Friese IJsselmeerkust. De Hinde ligt pontificaal aan de oude haven van het bijzondere Elfstedenstadje Hindeloopen, je kunt er eten én slapen. En uitwaaien op de dijk of rondstruinen in het oude stadje. Een ongedwongen sfeertje daar, bij Harmen (chef-kok) en Bea Ligthart (gastvrouw en vinologe).
Wij beginnen met een betaalbare pinot gris uit de Elzas (Paul Schneider): aromatisch en met zachte zuren. Bij welkomsthapjes als reepjes gemarineerde inktvis en een glaasje warme preisoep. Ze worden gevolgd door eenvoudig bereide, meestal traditionele gerechten. Zoals verse, in eigen keuken gemaakte erwtensoep met stukken heerlijke gekruide worst erin. Het andere voorgerecht is sashimi van zalm met komkommer en rettich. Lekker zilt. Daarna is er wilde zeebaars, uitstekend gegaard en opgediend in een zilte saus met mosseltjes. Op het andere bord een onverwachte – en welkome, vanwege het gure weer die dag – culinaire schoonheid: eigengemaakte hutspot van Friese aardappelen met ui en wortel, en met klapstuk. Bij een glas mineralige rode bourgogne: Hautes Côtes de Beaune (Sébastien Magnien). Tot slot mooie Friese kaasjes.
Prima.
Restaurant-logement De Hinde
‘t Oost 4
8713 JP Hindeloopen
0514-523 868
www.dehinde.nl
Vrij. t/m di. geopend vanaf 11 uur. Parkeerterrein. Menu’s en à la carte.