’t Havenmantsje

Restaurant ’t Havenmantsje ligt tussen de Waddenzee en het hart van Harlingen. In het voormalige gerechtsgebouw, aan de pittoreske haven, met een mooi terras. Marco en Inez Poldervaart zijn de patrons.

Wij zitten in de sfeervolle ‘eetzaal’ met uitzicht over de Waddenzee. Bij een glas ‘Vol & Droog’ van wijngaard de Frysling, gemaakt van lokale druiven en smakend naar appel en peer, proeven wij heerlijke welkomsthapjes. Rundertartaar en paté vormen de voorgerechten. De tartaar licht gerookt en verrijkt met Amsterdams zuur, bieslook en oude kaas. De paté samengesteld uit hazenbout, eendenlever en truffel en opgediend met uiencompôte. Pure smaken, perfecte cuisson. Gastvrouw-sommelier Inez combineert met witte friszure Terra do Castelo uit Galicië (Treixadura).

Vlees is het hoofdgerecht. Ossenstaart met eendenlever, saus van polenta en eigen jus met truffel. Naast runder-entrecote met kalfsjus, frites en Hollandse sla. Perfect gegaard, mals, smakelijk, goed op smaak. Opnieuw nemen we een Friese wijn: Blanc de noir (Frysling), van cabernet noir, cabernet cortis en pinotin. Droog en fruitig. Tot slot lokale kazen met gembermarmelade en toast met gekonfijt fruit.

Prima zaak.

’t Havenmantsje
Havenplein 1
8861 XA Harlingen
0517-858 600
www.havenmantsje.nl.
@thavenmantsje
Dagelijks geopend vanaf 12.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

De Hinde

Volgende
Volgende

De Slotplaats