De Jouster Toer

Al bijna dertig jaar ontvangen Johan Schotanus en Diana Thijsseling hun gasten in brasserie-restaurant De Jouster Toer, tegenover de beierende klokkentoren van Joure die echt zo heet. In een stijlvolle ‘eetzaal’ temidden van oude foto’s krijg je hier prima kost voorgeschoteld die geïnspireerd is op de Franse en de Friese keuken.

Na verrassend lekkere amuses proeven wij smakelijk rundercarpaccio’s met een pestodressing en krullen parmezaanse kaas op het ene, en met truffelmayonaise op het andere bord. Verrassend lekker. Soep kiezen we daarna – doen we bijna nooit, maar het aanbod is te verleidelijk: bouillabaisse, loeiheet, boordevol vis en schaal- en schelpdieren en met zo’n echt Franse hete rouille op harde broodcroutons. Marseille in Joure, wie had dat gedacht. In het glas: pinot gris van Lorentz.

Het hoofdgerecht is zeven weken gerijpt rund: sukade met uiencompote en jus van rode wijn. Smeltend zacht draadjesvlees met zo’n ‘ouderwetse’ hacheesmaak. Naast krokant gebakken kalfszwezerik met minimaal garnituur, wel met heerlijke jus. En mooie glazen Duitse pinot noir (Josten Klein).

Tot slot Friese kaasjes.

De Jouster Toer
Midstraat 54
8501 AR Joure
0513-418 216
www.dejoustertoer.nl
Zo. en ma. gesloten, rest van de week geopend vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

’t Jagertje

Volgende
Volgende

De Hinde