Le Petit Bistro

Mooie zaak: kleine, fraai gedecoreerde ruimte met sfeervolle elementen. We zijn in Le Petit Bistro van Jeroen van der Geest (chef-kok) en Benthe Smithuis (gastvrouw-sommelier), een intiem restaurant in het centrum van Sneek, geïnspireerd door de Franse gastronomie met invloeden van de Friese keuken. Om iedereen persoonlijk aandacht te kunnen geven, zijn er maximaal 16 couverts per avond.

Als openingshapje krijgen we lobbige crème van eidooier met vadouvan en kaviaar bij een glas bleekgele Saumur blanc van Chateau Montgueret, gemaakt van laat geoogste chenin blanc en chardonnay. Rijke en volle wijn die we het hele diner doordrinken. Gevolgd door

Friese paling met doperwt in combinatie met consommé van witte asperges en foelie. Mooi: hartige en aardse tonen die elkaar vinden met de Franse wijn.

Ook genieten we van zwarte heilbot met jonge aardappeltjes, kervel en schuim van kreeft, en daarna van steak tartaar met zuurdesem en radijs. De jonge kok verstaat zijn vak.

Het hoofdgerecht is lamsvlees, mals gegaard met munt, geserveerd met witte asperges en lamsjus. Yuzu met honing en framboos is het dessert.

Een toppertje.

Le Petit Bistro
Muntstraat 2
8601 CJ Sneek
0515-433 460
www.lepetitbistro-sneek.nl
@lepetitbistro.sneek
Geopend van di. t/m za. vanaf 18.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.

Vorige
Vorige

’t Schippershuis

Volgende
Volgende

De Herberg van Smallingerland