Restaurant Le Mirage
Hoog boven de markt van Emmeloord bevindt zich al een kwart eeuw restaurant Le Mirage van Guust (patron-cuisinier) en Colinde (gastvrouw-sommelier) de Nijs. E wordt klassiek Frans gekookt met verse regionale ingrediënten (al in 1996 werd Le Mirage onderscheiden door de Franse minister van landbouw). Bij mooi weer kan op het dakterras worden gegeten.
Wij kiezen in rode biet gemarineerde Noorse zalm met komkommer en ponzusaus (Mmm!), en een traditionele carpaccio van rundvlees met groene salade, strooisel van oude kaas en pestodressing. Smakelijke schotels. We drinken er Franse chardonnay bij, romig en met aangename houttonen.
Na een tussengerechtje van lauwwarme kwartel op zuurkoolstamppot met gedroogd rookspek, en voor de tafelgenote Franse kreeftensoep met scampi en een glaasje cognac, kiezen we voor hoofdgerechten van vlees. Gegrilde entrecote met gestoofde varkenswang, gekaramelliseerde witlof en lauriersaus. En op het andere bord gebakken lamskoteletten met geroosterde pastinaak, spruitjes en rozemarijnsaus. Lekker! In het glas nu: rode Bodeaux van merlot en cabernet sauvignon. Tot besluit een dessert van stoofpeertaart met vanillesaus, roomijs en sorbet van zwarte bessen.
Aangenaam restaurant.
Restaurant Le Mirage
Beursstraat 2
8302 CW Emmeloord
0527-699 104
www.lemirage.nl
@restaurantLemirage
Ma. en di. gesloten, rest van de week open vanaf 17:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s.