Hotel Almere
Het swingt in dat in terrakleurige baksteen opgetrokken Valkhotel in Almere. Dat, als je het via de brede toegangstrap met de enorme luifel betreedt, over uitnodigende (en stampvolle, zien we) terrassen beschikt. En een prima restaurant. De chefs komen uit landelijke topkeukens (Kersentuin, Oesterbar, De Klepperman) en hebben hier hun draai gevonden.
Hun diner begint met een bavarois van geitenkaas. De kaas gesmolten en vermengd met room, tijm, peper en zout en weer opgestijfd in lange banen. Opgediend met krokante partjes gedroogde serranoham en gegrilde pompoen, plus pecannootjes voor de ‘krak’. Mooie zachtzilte entree. Er wordt een aangenaam glas Chablis bij geschonken van Olivier Leflaive.
Gevolgd door eendenborst, in de pan gebakken op zijn eigen vetrand en vervolgens gelakt met jus de veau, ingekookt met crème de cassis. Geserveerd met plakjes gegrilde aardappel, gerookte pompoencrème en (met balsamico) gekaramelliseerde witlof. Heerlijk! Erbij in het glas: robijnrode Châteauneuf-du-Pape van Perrin, een geweldige combinatie.
Tot slot een in rum gegaarde peer (doyenne de comice) op een taartbodempje met amandelmousse en gepresenteerd met ouderwets lekkere boerenjongens. Fluwelig begeleid door Valenciaanse moscatel. Mmm!
Hotel Almere
Veluwezoom 45
1327 AK Almere
036-800 0800
www.hotelalmere.nl
Dagelijks geopend voor lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte.