Restaurant Bakboord

Brasserie Bakboord is een van de aangenaamste adressen in Flevoland. Aan het Gooimeer, met de stad in je rug en met een bijna rustgevende inrichting. Van patron Taco van der Meer en zijn culinaire creatievelingen Lars Bertelsen (executive) en Chen Margolin (chef-kok) en hun team.

Zij maken spannende en eigentijdse gerechten als chimmichurri van koolrabi met jalapeñopeper, tomatillo en karnemelk. En rendang van gerookt rundvlees met kokos en augurk. Maar wij kiezen hamachi (yellowtail kingfisj) met duindoornbes en vadouvan. Heel lekker. Er wordt Enate 234 bij geschonken, de heerlijk volle, houtgelagerde chardonnay uit Somontano, Navarra.

Na een langoustine als tussendoor (nóg lekkerder gemaakt met passievrucht, pompoen en gember) wordt het hoofdgerecht geserveerd: kabeljauw. Perfect gegaard, de lamellen glijden van elkaar. Met als garnituur: tom kha kai, pastinaak en sudachi (Japanse citrus). In het glas fonkelt nu de aangename Provence-rosé Château Miraval van grenache, syrah, cinsault en vermentino. Een uitstekende combinatie. Het diner wordt besloten met een creatie van venkel, yoghurt, verveine, limoen en witte chocolade met daarbij – doe ‘ns gek! – een glaasje champagne (Michel Genet).

Uitstekend adres in de Nieuwe Polder.

 

Restaurant Bakboord
Veerkade 10
1357 PK Almere-haven
036-540 4040
www.brasseriebakboord.nl
@restaurant_bakboord
Dagelijks lunch en diner.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte

 

Vorige
Vorige

Restaurant Silver

Volgende
Volgende

Hotel Almere