Restaurant de Vlindertuin

Aan een prachtige brink met eeuwenoude eiken bevindt zich de sfeervolle Saksische boerderij waarin het bekroonde Zuidlaarder restaurant De Vlindertuin van Jilt en Froukje Cazemier is gevestigd. Waar eigentijdse klassiekers worden bereid in een sfeer van creativiteit en smaak.

Bij glazen Keringer Mönchhof, Oostenrijks wit van blauwe druiven. proeven wij zilte lekkernijen als krab en coquille, samengebald met sereh, appel, bieslook, yoghurt, koolrabi en limoen. En rogvleugel met kool, mais, spekbokking en groentejus. Wow! De toon is gezet: hier komen pláátjes uit de keuken. Ook à point gegaarde schelvis met bloemkool, ravioli, gerookte knoflook en mierikswortelsaus bekoort. Bij een glas grauburgunder uit Rheinhessen (Winter). Het is inmiddels duidelijk dat hier een geweldige chef aan het werk is, maar we proeven door: kalfswang op smeuïge risotto met gekaramelliseerde ui, lavas en kalfsjus. In het glas nu rood: frühburgunder uit de Pfalz, van pinot madeleine (Petri), verrassend soepele wijn. Die we doordrinken bij eendenborstfilet met wortel, zoete aardappel en saus van Malaga en waterkers. Geweldig. Tot slot banaan met pinda, kaffir, kokos en karamelijs.

Grote klasse.

Restaurant de Vlindertuin
Stationsweg 41
9471 GK Zuidlaren
050-409 4531
www.restaurant-devlindertuin.nl
Woe. t/m za. geopend vanaf 18:00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

Herberg de Aelderstroom

Volgende
Volgende

Landhuishotel Restaurant De Jufferen Lunsingh