Herberg de Aelderstroom

Floris de Wever en Gert van der Kooi zijn de mannen achter de 16e-eeuwse Herberg de Aelderstroom in  Zweeloo. Met een deel, een schaapskooi en een jachtkamer. Gelegen in een prachtige tuin met uitzicht over het stroomdallandschap. Perfecte plek om te onthaasten.

Romige soep van eekhoorntjesbrood met geroosterde hazelnoten kun je hier krijgen. En gebraden hertenbout met aardpeer, pastinaak en jus van jeneverbessen. Wij kiezen gerookte kabeljauw met salade van aardappel, crème van mosterd, ingelegde wortel en citrusolie. Lekker zeg! Voor de reisgenote is de Drentse geitenkaas, ingerold met kruiden uit eigen tuin bij diverse bereidingen van biet. We drinken er smakelijke chardonnay bij uit de Pays’d’Oc.

Het hoofdgerecht is gebakken schelvis met geprakte aardappel, gebakken bloemkoolroosjes met rozijnen en kappertjes. En beurre noisette met grove mosterd. Een lekker maar vergeten visje. Op het andere bord klassieke goulash met paprika’s, uien, bier en aardappelmousseline. Plus een glas rode bordeaux. Afgesloten met mousse van witte chocolade, vijgen-druivensorbetijs en een comice-peer die is gepocheerd in kardemon, kaneel en steranijs. Mmm!

Herberg de Aelderstroom
Kruisstraat 21
7851 AE Zweeloo
0591-745 346
www.aelderstroom.nl
@Aelderstroom
Diner van woe. t/m za. vanaf 18.00 uur, lunch zo. vanaf 12.00 uur.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.

Vorige
Vorige

POSTEN nordic cuisine

Volgende
Volgende

Restaurant de Vlindertuin