Restaurant De Gaffel
De Gaffel is een Frans georiënteerd restaurant aan de dorpsrand van Valthe, in een oude Saksische boerderij op de Drentse Hondsrug. Patron-cuisinier Roderik Seubers leerde het vak van zijn opa en dirigeert nu een team van bevlogen kokkies.
Het welkomsttrio is bitterbal van ree, tonijnlolly met rode bietgelei, en aspergesoepje met ham. Naast gevogeltepaté met zilveruitjes, en garnaal met misocrème en kroepoek. Mooie smaken. Het voorgerecht brengt zacht gegaarde kalfstong met eendenlever, rettich, rode biet, sherrydressing, wasabimayonaise en aardappelkrokantjes. Verfijnde smaken en texturen, mooie start. Naast een terrine van octopus met oesterkroepoek, venkel, sinaasappel, sojaboontjes en saffraansaus. Prachtig allemaal, zeker ook met het glas riesling spätlese (Brauneberger Juffer, Paulinshof). Uitstekende combinatie.
Na een tussengerechtje van kabeljauw met Mangalica-ham en kreeftensaus volgt de hoofdschotel: lamsrack met een gefrituurde rijstbal vol lamsstoof. Op het andere bord ossenhaas met kalfssukade. Mals en sappig vlees, met broccoli, wortel, knolselderij en een ravioli gevuld met parmezaan. In het glas: dieprode Côtes du Rhône van Luc Baudet. Tot slot gemarineerde ananas, sereh-ijs, spongecake van pistache, witte chocolademousse en bavarois van passievrucht.
Prima adresje in Drenthe.
Restaurant de Gaffel
Odoornerweg 1
7872 PA Valthe
0591-513 536
www.restaurantdegaffel.nl
@restaurant_degaffel
Woe. t/m za. diner, zo. lunch.
Parkeerplaats.
Menu’s en à la carte