Kasteel Coevorden

Onderwijsgek, CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons

Coevorden ontstond als doorwaadbare plek (voorde) voor koeien in de Vecht. Het Kasteel Coevorden stamt uit de elfde eeuw en, zoals dat toen mode was, het hief tol op die plek. Aan de voet van het Kasteel groeide een nederzetting. Op deze historische plek ontvangt het kasteel nu hotel- en restaurantgasten die kunnen snoepen van, bijvoorbeeld, currysoep met kokos en taugé, toast met rillettes, of salade van geitenkaas, gepofte biet, sinaasappel en balsamico.

Wij kiezen cevice van kabeljauw met venkel, antiboise en kruidendressing. En carpaccio van rund met gepickelde groentes, pestodressing en parmezaan. Smakelijk entrees. Ook een lekker wijntje erbij: Zuid-Afrikaanse sauvignon blanc (Koetshuis De Grendel), smakend naar perzik en passievrucht. Daarna verruild voor steviger wit, ook uit Zuid-Afrika: Kleine Zalze van chenin blanc, geurend naar tropisch fruit. Bij spareribs gemarineerd in Coevordens bier met rode ui. Mooi kluifgerecht voor tussendoor.

Hoofdschotels: piepkuiken met puree van aardappel, tijm en paprika salsa. En zalmfilet, gebakken in olijfolie, nagegaard in de oven en opgediend met puree van knolselderij en roergebakken spinazie. Tot slot panna cotta met chocolade, banaan en pindakruim.
Leuk adres.

Kasteel Coevorden
Kasteel 29
7741 GC Coevorden
0524-512 170
www.kasteelcoevorden.nl
Dagelijks geopend vanaf 11:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.

 

Vorige
Vorige

Herberg van Anderen

Volgende
Volgende

De Havixhorst