Herberg van Anderen
Aangenaam restaurant in de gelijknamige Drentse herberg van de bereisde patron-cuisinier Mathijs Gorter en zijn Zuid-Amerikaanse echtgenote Angelica Carcamo. Hun herberg is de ultieme plek om tot rust te komen in de stilte van het Noord-Drentse land, het restaurant is een sfeervolle plek waar op de witgedekte tafels smakelijke gerechten worden gepresenteerd. De keuken werkt met seizoensproducten uit de streek, met wild en met verse vis en schelpdieren uit het Waddengebied.
Wij proeven gerookte hertenham met krokante schorseneren en paddenstoelen met truffelmayonaise, naast in ganzenvet gekonfijte snoekbaarsfilet met een salade van zoete aardappel en courgette met schuim van waterkers. Mooi! We drinken er – vooruit maar, na dat lange eind rijden – een aangenaam glaasje champagne bij.
Gevolgd door rugfilet van wildzwijn, mals en sappig gegaard, en op het andere bord een vegetarisch gerecht: millefeuille van polenta, aubergine, courgette en tomaat, gegratineerd met mozzarella. Plus een aardappel- en groentegarnituur. En glazen rode bourgogne. Tot slot chocoladetaart gevuld met luchtige banaan, geserveerd met karamel, zeezout, ijs en gekaramelliseerde banaan.
Verrassende zaak.
Herberg van Anderen
Nijend 2
9465 TR Anderen
0592-242 680
www.herbergvananderen.nl
@herbergvananderen
Hotel dagelijks geopend,
restaurant ma. en di. gesloten, rest van de week open vanaf 18:00 uur.
Parkeren.
Menu’s en à la carte.