Resumé by 6&24
Nieuwe place-to-be in Den Haag: restaurant Resumé aan de Bierkade, in het centrum. Bedacht door Rik & Saskia van der Laar van Restaurant 6&24, elders in de stad. Huiselijk ingericht met rustgevende kleuren (en geluiddempende vloerbedekking: dat zie je bijna niet meer tegenwoordig), plus een ruim terras aan de waterkant. Prachtige zaak (waar 12 champagnes en 25 wijnen per glas worden geschonken).
Chef-kok Job van den Berg komt uit de hoofdvestiging en kookt op smaak. We proeven, bij brood, boter, olijfolie en zeezout, zijn ‘hapjesgerecht’ van Zuid-Spaanse sardines. De filets apart gerijpt in zuur en in zoet, samen opgediend op gedroogd brood en met een garnituur van tomaat en fijngehakte groentes. Naast een vegaschotel van artisjok, paprika en parmezaan. Zeer smakelijk. We drinken er glaasjes Zuid-Franse viognier bij.
Zeebaars, à point op de huid gegaard, komt dan met polenta en antiboise, en het andere bord draagt een melange van coquilleplakjes, mootjes paling en wit- en roodlof. Bitter, zilt en zoet: aangename combinatie. Tot slot sappige baba au rhum.
Uitstekende zaak.
Resumé by 6&24
Bierkade 16A
2512 AB
070-444 3206
www.resumeby6en24.nl
@resumeby6.24
Ma. en di. gesloten, rest van week geopend vanaf 12:00 uur.
Parkeergarages in de buurt.
Á la carte (en snackmenu op zondag).