Publique
Aan een plein in het Haagse Zeeheldenkwartier, ooit een herensociëteit en later een buurt-Chinees, nu een aangenaam restaurant van horeca-veteraan Sjoerd Smits. Met een centrale leren bank, bovenlichten in de stijl van de Amsterdamse School en ruime tafelschikking. De wijnkaart is prachtig en uit de keuken van chef-klok Marc Plat komen mooie gerechten.
Zoals het samengaan van gamba, prei, aardappel en heerlijke vichyssoise, en op het andere bord zacht gegaarde varkenswang met artisjok en salie. Met daarbij een mooi glas chardonnay uit Somontano (Enate). Bij een eerder bezoek kregen we als voorgerecht foie gras met oester, vlierbloesem en bergamot: ook verrukkelijk.
We vervolgen nu met à point gebakken tongschar met duxelles, eendenlever en beurre rouge, naast uitstekend gebraden duif met spitskool en muskaatdruifjes. En een glas Morey Saint Denis ‘Passetoutgrain’, rode bourgognewijn van pinot noir- en gamaydruiven (Georges Lignier).
Bloedsinaasappel is het nagerecht, geserveerd met aardpeer en witte chocolade, en voor de tafelgenoot komt duindoornbes met PX-sherry en yuzu. Prachtig zoetzuur.
Uitstekende zaak.
Publique
Anna Paulownaplein 4
2518 BK Den Haag
070-406 9363
www.restaurantpublique.nl
@restaurantpublique
Zon. en ma. gesloten, rest van de week lunch en diner, di. en woe. alleen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.