Spetters
Modern restaurant aan de jachthaven van Breskens, op de eerste etage dus vér over de Westerschelde kijkend. Laurent Smallegange is er de patron-cuisinier die in de regio eerder kookte bij Oud Sluis en De Kromme Watergang, en in Zwolle ervaring opdeed bij De Librije. Hij laat zich nu inspireren door wat Zeeland aan culinairs te bieden heeft.
We beginnen met zoutwaterpaling uit de Westerschelde, gestoofd met fijngehakte groene kruiden en opgediend met aardappelmousseline en algenpoeder, afgelakt met unagi en bestrooid met sesamzaadjes. Prachtige ziltsmaken. Op het andere bord ligt tartaar van zeebaars met gepofte rijst, ingelegde citroen, ponzu, zalf van duindoornbes en zilte kruiden. Elegante, creatieve bereidingen. Er wordt Catalaanse macabeo (Vieille Mule) bij geschonken.
Lamsrack, botermals gegaard, komt dan met gestoomde bimi, cantharellen, komijnchips en zeegroenten. Aan tafel overgoten met verrukkelijke lamsjus waarin rozenbottel en Indische specerijen zijn verwerkt. In het glas nu: robijnrode Crozes-Hermitage van Luc Tardy (domaine du Murinais). Tot slot een zoetzure soufflé van citroen en limoen met frambozensorbet, afgewerkt met citrus-afrikaantjes.
Uitstekend adres.
Spetters
Kaai 5
4511 RC Breskens
0117 -381 223
www.restaurantspetters.nl
@restaurantspetters
Ma. en di gesloten. Rest van de week lunch en diner, zo. geen diner.
Parkeren in de buurt.
Menu’s en à la carte.