De Vluchthaven
Volstrekte rust bij Brasserie De Vluchthaven in Bruinisse. Daar, pal aan het Zijpe, besef je weer eens dat dit de goddelijkste plek van Zeeland is. We zitten niet binnen, in de simpel ingerichte eetzaal, maar buiten, op het ruwhouten terras terwijl patron-cuisinier Dick Arkenbout kookt.
We proeven carpaccio van harder met limoen en olijfolie. Dunne plakken spartelverse vis met oppeppers als borage, koriander, rode peper, ui-bloemetjes en gember: een feest van smaken. En we peuteren een hele gegrilde krab leeg, met een beetje appelmayonaise en een glas sauvignon blanc. Nét vers binnengekomen dus dat móet de gast proeven: Noordzeemul, omwikkeld met pata negra en samen met veel salie gebakken in olijfolie. Hoog op smaak en opgediend met biologische en vergeten zomergroenten als gele peultjes, aangevuld met verse kapucijners, zeekraal en doperwtjes. Bij een Hollandaisesaus en Zeeuwse kooktarwe, bereid als risotto met tomaat en kervel.
Tot slot vanillebavarois, panna cotta met passievrucht en meer zoete lekkernijen. De patron-cuisinier: ‘Niets opgedirkt hier, geen flauwekul, alles puur en lekker.’
De Vluchthaven
Zijpe 1
4311 RK Bruinisse
0111-481 228
www.vluchthaven.nl
Ma. en di. gesloten, rest van de week lunch, vrij. alleen diner, za. lunch en diner.
Parkeren voor de deur.
Menu’s en à la carte.